Rideferie i Thy

Skønne ture i Nationalparken og ved Vesterhavets kyst

Thy Ridesafari

Rideferie i Nationalpark Thy

 

Stutteri Korreborg, Lærkely og Tvillinggaard Thy tilbyder en tre dages tur i  Nationalpark Thy, hvor alt er tilrettelagt for dig, der bare vil nyde klitheden, plantagen, stranden, vinden og stilheden - i fællesskab med andre ryttere.

 

3 dage på hesteryg gennem Nationalpark Thy

Oplev noget af Danmarks smukkeste og vildeste natur til hest – og uden at skulle tænke på, hvordan du finder vej, hvordan du får transporteret din bagage, hvor du skal sove eller hvad du skal spise.

Hele turen foregår på veltrænede islandske heste, der alle tölter stabilt. Birger Eskildsen er guide for rytterne, og fortæller undervejs om Nationalpark Thys karakter og de helt særlige naturoplevelser, som området byder på.

I løbet af de tre dage præsenteres du for nogle af de kulinariske specialiteter, som Thy er kendt for.

Som gæst smager du på de lokale produkter - fra røget krondyr til specialøl fra Thisted Bryghus. 
Turbeskrivelse - 3 dages ridesafari

1.     dag. Ankomst kl. 14 på Stutteri Korreborg ved Svankjær. Birger Eskildsen er guide på en cirka fire timers tur gennem Hvidbjerg Plantage ud til Lyngby - en lille landsby midt i et fredet klitlandskab. Derfra rides ad Nordre Redningsvej med kig til havet og videre til Lærkely Sheltercamp. Her sadles af og hestene kommer på græsfold. Der bydes velkommen med lidt godt til ganen - med Nationalpark Thy som tema. Bålet tændes, og her i bålhytten tilbereder gæsterne i fællesskab med værten den varme mad på basis af lokale råvarer. Der serveres også dessert og kaffe. Gæsterne sover i shelters ved bålhytten eller i høet i den nærliggende lade (gode madrasser stilles til rådighed, medbring selv sovepose). Adgang til moderne bad/toilet.

2.      dag. Efter et solidt morgenmåltid sadles op og rides videre ad Rideruten Thy gennem klitplantagerne Stenbjerg og Tvorup til en shelterplads, hvor der er frokostpause. Servering af sandwich efter eget valg. Herefter går turen gennem Nystrup Klitplantage til Vandet sø, der er en af Danmarks reneste ferskvandssøer. Denne dags rideeventyr ender ved ved Tvillinggaard Thy i Vang. Værtsparret byder på en velkomstdrink i orangeriet, når hestene er sat på stald eller på fold. Deltagerne indkvarteres i ferielejligheden (dobbelt vær.). Efter et lille hvil byder værtsparret på et lækkert aftensmåltid med kød fra grillen i orangeriet. Der serveres dessert.

3.     dag. Efter morgenbuffet i orangeriet sadles der op, og gruppen rider ad Rideruten Thy til Lærkely, hvor der er frokostpause – for hest og rytter. Efter frokostpause rides videre til turens udgangspunkt, Stutteri Korreborg, hvor safarituren i Nationalpark Thy afsluttes med en forfriskning i pavillonen ca. kl. 16.

 

OBS: Al ridning/færdsel sker på eget ansvar.Vi gør opmærksom på, at turen er for øvede ryttere. Der rides sammenlagt cirka 80 kilometer de tre dage.

 

Turene udbydes på følgende datoer i 2020: 15.-17. maj, 9.-11. juni, 17.-19. juni, 7.-9. august, 17.-19. august, 11.-13. september og 18.-20. september.

Øvrige datoer kan aftales for grupper på 6-8 pers.

Turen gennemføres ved minimum 6 tilmeldte.

Der rides på Stutteri Korreborgs islandske heste (med töltgaranti).

Pris 4300 kr/all inclusive.

Prisen omfatter guide, overnatning, forplejning og transport af bagage fra sted til sted. Alle måltider er inklusive drikkevarer (vin/øl til aftensmaden, læskedrikke/juice/vand samt kaffe/the til øvrige måltider).

 

Tilmelding senest tre uger før datoen for den ønskede tur.

For booking og nærmere oplysninger. Kontakt: Annette Skou tlf. 51820134

 

Som et alternativ til den store ridesafari over tre dage kan der efter aftale tilbydes guidede rideture i Nationalpark Thy for grupper fra Stutteri Korreborg over to hele dage med overnatning på B&B Tvillinggaard Thy i Vang  eller et døgn med bålaften og overnatning på Lærkely, Stenbjerg Klitplantage. 

Turbeskrivelse - to dages ridesafari

1.     dag. Vi mødes klokken 9 på Stutteri Korreborg ved Svankjær. Birger Eskildsen er guide på en cirka fire timers tur gennem skov og klithede ud til Lyngby og derfra ad Nordre Redningsvej med kig til havet og videre til Lærkely Sheltercamp, hvor der er frokostpause for ryttere og heste. Efter pausen rides der mod nord gennem klitplantage forbi den forfaldne herregård Egebaksande til Vangsaa Klithede og Vang. Sidst på eftermiddagen er gruppen fremme ved Tvillinggaard Thy. Hestene opstaldes i bokse/fold. Deltagerne indkvarteres i ferielejligheden (dobbelt vær.). Værtsparret serverer aftensmad med dessert på basis af temaet “Smag på Thy”.

2. dag. Efter morgenbuffet rides ad Rideruten Thy til Lærkely, hvor heste og ryttere får en tiltrængt spise- og hvilepause i det grønne. Efter frokostpause rides videre gennem Hvidbjerg Klitplantage til turens udgangspunkt, Stutteri Korreborg, hvor der afsluttes med en forfriskning i pavillonen ca. kl. 16.

Den to dage lange ridetur strækker sig over cirka 60 kilometer. Pris: 3200 kroner.

 

Turbeskrivelse, mini-ridesafari (ét døgn):

  1. dag. Ankomst kl. 14 på Stutteri Korreborg ved Svankjær. Birger Eskildsen er guide på en cirka fire timers tur gennem Hvidbjerg Plantage ud til Lyngby - en lille landsby midt i et fredet klitlandskab. Derfra rides ad Nordre Redningsvej med kig til havet og videre til Lærkely Sheltercamp. Her sadles af og hestene kommer på græsfold. Der bydes velkommen med lidt godt til ganen - med Nationalpark Thy som tema. Bålet tændes, og her i bålhytten tilbereder gæsterne i fællesskab med værten den varme bålmad på basis af lokale råvarer. Der serveres også dessert og kaffe. Gæsterne sover i shelters ved bålhytten eller i høet i den nærliggende lade (gode madrasser stilles til rådighed, medbring selv sovepose). Adgang til moderne bad/toilet.

  2. dag. Efter morgenmaden går turen ad Rideruten Thy gennem Stenbjerg Klitplantage og Hvidbjerg Klitplantage tilbage til turens udgangspunkt, Stutteri Korreborg, hvor der afsluttes med en forfriskning i pavillonen cirka kl. 12. 

Turen til Lærkely med overnatning strækker sig over cirka 30 kilometer. Pris: 1600 kroner.Variation 1: To dage. Kontakt: Annette Skou: Tlf. 51 82 01 34

Variation 2: Et døgn. Kontakt: Lone Lærke Krog: Tlf. 40 38 22 08Teknisk rejsearrangør er Thy Turistforening, der er medlem af rejsegarantifonden.www.riderutenthy.dk

www.stutteri-korreborg.dk

www.laerkely-thy.dk

www.tvillinggaardthy.dk

www.visitthy.dk